Bruk søkefeltet til å skrive inn kategori eller et stikkord som kan være brukt i  problembeskrivelsen.

Kategorier:  ADHD, Allergi, Angst, Avhengighet, Depresjon, Fobier/Frykt, Lese- og skrivevansker, ME, Sinne/Hat/Irritasjon, Sjalusi, Skam/Flauhet, Skyldfølelse, Smerter, Sorg, Spiseforrstyrrelser, Stress, Søvn, Tvangstanker

(Eksempler på stikkord: edderkopp, høydeskrekk, kjøre bil, hodepine, migrene osv)

State
Created 2003-09-29 16:48:26
Din rolle Terapeut
Terapeut Anita Båtnes
Kategori Fobier
Overskrift Ikke lenger redd for tordenvær
Beskrivelse av problemet Dame, 47 år, redd for tordenvær siden hun var liten pike.
Tidligere
behandling/ medisinering
Behandlings beskrivelse Jeg hadde akkurat startet utdanningen som TFT-pedagog og kom fra første samling med masse ny viten som måtte settes ut i praksis. Visste om at min kollega var veldig redd tordenvær og kom inn på hennes kontor og sa: Jeg synes så tydelig jeg så det lynte ute. Kollegaen min kvakk til, jeg smilte til henne og sa: Er du virkelig så redd for tordenvær at du kvekker til når jeg nevner det enda du vet det er desember og at det aldri tordner på denne tiden av året? Ja, det kunne hun bekrefte at hun var og jeg spurte så: Ved tanken på at det nå skulle begynne og tordne og lyne hvor redd blir du på en skala fra 0-10? 7-8, svarte hun. Begynte og banke; Øb,Ø,A,Kb, sud 5, 9G, Øb,Ø,A,Kb, sud 2, 9G, tredje runde og hun sier: jeg klarer ikke å tenke på lyn og torden og langt mindre bli redd nå.
Resultat Så gjensto det å se resultatet. Spurte henne av og til i løpet av vinteren og våren om hun ble redd ved tanken på lyn og torden, men nei, det ble hun ikke lenger. Så fikk jeg tilbakemelding etter det første tordenværet hun opplevde og gjett om det var en som var glad da hun sa:"Tenk at jeg var ikke redd i det hele tatt!"