Akutte smerter - vepsestikk
Kategori:
Smerter
Din rolle:
Terapeut
Beskrivelse av problemet:
Victoria er en liten jente på 4 år som ble stukket av en veps mens hun satt og lekte alene inne på sitt rom. Plutselig kom hun løpende ut gråtende og litt hysterisk da hun umiddelbart viste hva som hadde skjedd da hun var blitt stukket av veps en gang før. Jeg fant vepsen surrende rundt i hennes lange hår og stikket var i nakkeregionen.
Tidligere behandling medisinering:
Behandlings beskrivelse:
Jeg satt henne på fanget mitt og spontant begynte jeg å banke på smertepunktet. Dette egentlig litt uten å vite hvorfor, men fordi det er veldig lite annet konkret å gjøre i en slik situasjon unntatt å trøste kunne jeg prøve dette som jeg hadde lært.
Resultat:
Det gikk 10 sekunder og den hysteriske gråten var helt borte i motsetning til forrige gang da hun holdt på veldig lenge. Jeg fortsatte å banke selv og hun ble enda roligere og innen et minutt kunne vi sitte og snakke om den ”dumme” vepsen som ikke burde gjøre slike ting mot små barn. Og i motsetning til forrige gang når jeg måtte trøste veldig lenge gikk hun resolutt inn på rommet sitt for å begynne å leke igjen, noe jeg fant litt merkelig. Er ikke engang redd for veps når hun ser en, men har selvsagt respekt for hva som kan skje.