Edderkoppfobi
Kategori:
Fobier/frykt
Din rolle:
Terapeut
Beskrivelse av problemet:
En gutt på 12 år hadde sterke ubehagelige reaksjoner ved tanke på å skulle stable ved utenfor huset. Det var mye spindelvev der, så han visste selvfølgelig at det da også var mange edderkopper.
Tidligere behandling medisinering:
Behandlings beskrivelse:
Jeg forklarte gutten hva jeg hadde tenkt å gjøre og at dette ikke var farlig. Han var først veldig nervøs, så det måtte vi ta vekk først med tft. Etter noen runder følte gutten seg klar til å ta fatt på edderkopp fobien. På edderkopp fobien var SUD 10. Jeg startet med å banke på de 4 punktene, Øb, Ø, A og Kb men uten noen store forandringer. Fortsatte med PR1 og PR2, og etter en ny runde med de 4 punktene begynte SUD å gå nedover. Da SUD var kommet ned til 3-4 tok jeg 9G og fortsatte da litt til med de 4 punktene til gutten følte at nå var det helt ok å tenke på edderkoppene. Bekreftelsen fikk vi med en gang. Vi gikk utenfor til ved stabelen og fikk se en edderkopp. Gutten sa da "se, en edderkoppp" og prøvde å ta den med fingrene! Han ble selv veldig overrasket over sin egen reaksjon. Han så på meg og sa "det har virket!!"
Resultat:
Dette skjedde 31. aug. 03 og han har ikke hatt noen tilbakefall. Han snakker faktisk enda om hvordan han ble kvitt edderkopp fobien.