Eksamensskrekk
Kategori:
Din rolle:
Beskrivelse av problemet:
Mann på 56 år skal ta eksamen. Han har dysleksi og har mange vonde opplevelser med eksamen fra tidlig skolealder. Han har gjennom livet valgt å unngå utdanninger som krever eksamener.
Tidligere behandling medisinering:
Behandlings beskrivelse:
Jeg forteller litt om hvordan jeg arbeider og går inn på de vonde opplevelsene fra barndommen. Mens jeg banker og vi går inn i de vonde opplevelse, redselen og skammen som er forbundet med nederlagene skjer det noe med mannen. Når jeg banker ham på siden av hånden er det akkurat som det rister i ham. Oi. Det smalt liksom, sier mannen og puster lettet ut. Etter dette var det greit å arbeide seg gjennom eksamensskrekken. Mannen benyttet bankingen når han skulle opp til eksamen. Han beholdt roen og gjennomførte eksamen med relativ stor ro.
Resultat:
Etter ca. 30 mutters behandling var livet til mannen nærmest endret. Han hadde et helt annet uttrykk i ansiktet da han gikk ut igjen fra mitt kontor. I samtale etter eksamen var han ikke like sikker på om dette ble siste eksamensrunde i livet hans. Nå vet han at han kan hjelpe seg med TFT og at det faktisk kan benyttes på mange områder av livet og at han kan gjøre det selv.