Fødelsdepresjonen forsvant
Kategori:
Depresjon
Din rolle:
Terapeut
Beskrivelse av problemet:
En nybakt mamma kom til meg med sterke fødselsdepresjoner. Dette hadde hun nå hatt i 5 månder, siden ungen hennes ble født.
Tidligere behandling medisinering:
Legen sendte henne til en psyokolog, men han ville bare gi henne antidepressiva, noe klienten min nektet.
Behandlings beskrivelse:
Vi begynte med algoritmen for depresjon. Etter en kort stund kom det fram at bak depresjonen lå angst og en intens følelese av ikke å mestre hverdagen. I tillegg følte hun at hun hadde mistet kontrollen over livet sitt. Problemene ble behandlet etter hvert som de dukket opp. Hun har totalt hatt 4 behandlinger.
Resultat:
Etter første behandling var det en kraftig bedring. Hverdangen virket lysere. Etter andre behanlingen ble angsten borte. Nå etter 4 behandlinger er angsten og depresjonen borte. Hun fortalte meg at nå føler hun at hun kan mestre hverdagens små og store hendelser. Hun hadde et lite tilbakefall kun en gang en dag da hun hadde sittet våken hele natten med ungen sin. Tidlig neste morgen ringte hun meg. Stresset og uroen tok vi der og da. Hun satt og dunket på seg selv og pratet med meg på telefonen. Det hele tok 20 min før hun følte at hun var rolig, hadde kontroll og var fornøyd igjen.