Skuldersmerte som hindrer bevegelse
Kategori:
Smerter
Din rolle:
Klient
Beskrivelse av problemet:
Smerte i høyre skulder som følge av overbelastning. Blir bedre med forskjellige former for behandling, men kommer tilbake i jobbsituasjon (pc bruk). På tidspunkt for behandling kunne jeg ikke løfte høyre arm. Måtte hjelpe til med venstre.
Tidligere behandling medisinering:
Behandles med ujevne mellomrom med naprapat, akupunktur, styrkeøvelser og tøying.
Behandlings beskrivelse:
Min terapeut guidet meg gjennom forskjellige "bankeøvelser" mot spesifikke punkter. Vi holdt på 45-50 minutter. Jeg fikk spørsmål underveis hvor jeg skulle prøve å beskrive smerten på forskjellige måter (farge og form på smerten o.l.). Denne delen var for meg veldig uvant, og nesten vanskelig. Men vi holdt hele tiden på med små bankeøvelser mot spesifikke punkter.
Resultat:
Mot slutten av tiden kunne jeg løfte høyre arm over hodet uten hjelp av venstre hånd. Og nesten uten smerter. Bare litt "murring" i enkelte posisjoner med armen. En annen "bivirkning" var at jeg ble veldig avslappet og trøtt. Jeg sov veldig godt den påfølgende natten. Jeg har til tider utfordringer med å sove. Jeg spurte min terapeut om dette, og fikk en god forklaring. Jeg bruker innimellom å "banke" på et par av punktene jeg lærte for å roe ned om kvelden/natten. Veldig positivt!