Søvnen nye bedre
Kategori:
Søvnproblemer
Din rolle:
Terapeut
Beskrivelse av problemet:
Kvinne 60 år. Hatt søvnproblemer over lang tid. Problemene kom gradvis etter at mannen døde brått og uventet, og hun var utbrent etter mye jobbing.
Tidligere behandling medisinering:
Behandlings beskrivelse:
Vi begynte med avslapningsøvelser først. Gikk deretter inn på søvn og hva som var det verste ved ikke å få sove. Kom fort inn på at det verste vel egentlig var at hun ikke fungerte i hverdagen, og at hun var alene- savner mannen. Han var hennes beste støtte og venn. Barndom preget av at mor og far drakk for mye i perioder, gir usikkerhet til et lite barn. Brukte kompleks traume algoritmen, hun gråt og fikk opp mange tanker/ bilder. Så mannen sin plutselig tydelig for seg. SUD gikk noe ned, men fikk den ikke lenger enn til 3. Etter 9G følte hun seg tom og sliten. Hun har fått 3 tft behandlinger, har også prøvd å tenke på hvor våken hun er og bruke punktene selv hjemme når hun ikke får sove.
Resultat:
Selvbehandling føler hun er vanskelig, blir ikke trøttere av det. Ellers sover hun generelt bedre, men fortsatt ikke slik hun hun ønsker. Mener selv at hun har vært så sliten og langt nede at det vil ta tid før hun igjen sover godt. Føler at tft har hjulpet henne et godt stykke på veien.